servicii

 
 
Plasma.jpg

debitare tabla cu plasma

Debitarea cu plasmă este un proces care taie materialele conductive din punct de vedere electric cu ajutorul unui jet accelerat de plasmă fierbinte. Materialele tipice tăiate cu torțe de plasmă includ oțel, oțel inoxidabil, aluminiu, alamă și cupru, deși pot fi tăiate și alte metale conductive. Decuparea cu plasmă este adesea folosită în procesele de productie si reparatie din varii domenii. Datorită vitezei mari și a taieturilor de precizie, combinate cu costuri reduse, tăierea cu plasmă este utilizata pe scară largă intr-o gama de aplicații.

Firma noastra utilizeaza o masina de debitat cu plasma CNC pentru debitarea tablelor folosind o sursa Hypertherm® de inalta calitate, cu o masa de lucru de 1500 mm x 3000 mm si 2000 mm x 6000 mm ce poate taia:

-       Otel pana la 35 mm

-       Inox pana la 20 mm

-       Aluminiu pana la 25 mm

Precizia de debitare este in conformitate cu standardul ISO 9013:2017.

 
Indoire1.jpg

indoire tabla

Îndoirea tablei este un proces de fabricație care produce o formă în formă de V, U sau canal, de-a lungul unei axe drepte, în materiale ductile, cel mai frecvent tablă metalică. Echipamentele utilizat în mod obișnuit sunt de mai multe tipuri, insa cea mai comuna este presa hidraulica de indoit tabla tip abkant.

Pentru indoire, o piesă de lucru este poziționată deasupra blocului matriței și cutitul de indoire presează foaia pentru a realiza o formă. De obicei, îndoirea trebuie să depășească atât eforturile de întindere, cât și eforturile de compresie ale materialului. Atunci când se face îndoire, tensiunile reziduale forteaza materialul să se întoarcă înapoi în poziția inițială, astfel încât foaia trebuie să fie supra-îndoită pentru a obține unghiul adecvat de îndoire. Atunci când tabla este îndoită, ea se întinde în lungime. Deducția la încovoiere este cantitatea de metal ce se va întinde când se îndoaie, măsurată la marginile exterioare ale curbei. Raza de îndoire se referă la raza interioară. Raza de îndoire depinde de matrițele utilizate, de proprietățile materialelor și de grosimea materialului.

Firma noastra utilizeaza o presa hidraulica tip abkant ce poate realiza indoire pe o lungime maxima de 3200 mm, cu o grosime maxima de 8 mm in cazul otelului carbon.

 
StrungCNC3.jpg

strunjire cnc

Strunjirea este operația tehnologică de prelucrare prin așchiere a unui material, efectuată pe un strung. Mișcarea principală relativă dintre piesă și scula așchietoare este mișcarea de rotație. Specific pentru strunjire, spre deosebire de alte prelucrări prin așchiere este rotirea piesei de prelucrat, nu a sculei așchietoare. Așchierea se obține prin acțiunea continuă a sculei, care este un cuțit de strung, construit sub forma unui corp prismatic, prevăzut cu tăișuri: tăiș principal și tăiș secundar, scula fiind fixată în port-cuțit. Piesa efectuează mișcarea de rotație iar cuțitul efectuează o mișcare de avans, care poate fi paralelă cu axa arborelui principal al strungului, perpendiculară pe ea sau oblică, corespunzător celor trei sănii ale strungului, sania longitudinală, sania transversală și sania portcuțit.

Strungul CNC este o masina ce foloseste principile de baza ale strungului insa a fost augmentat cu sisteme automate de control precis al axelor care se programeaza si se controleaza digital, astfel ca procesul de prelucrare devine automatizat.

Firma noastra detine strunguri CNC si conventionale ce pot prelucra piese cu un diametru maxim de 900 mm si o lungime maxima de 3.000 mm.

 
frezare5.jpg

frezare cnc

Frezarea este procesul de prelucrare prin aschiere cu ajutorul dispozitivelor rotative pentru îndepărtarea materialului prin avansarea unui tăietor într-o piesă de prelucrat. Aceasta se poate face în in ambele directii pe mai multe axe, cu viteza variabila a capului de tăiere. Este unul dintre cele mai frecvent utilizate procese de prelucrare a pieselor personalizate la toleranțe precise.

După apariția controlului numeric al computerului (CNC) în anii 1960, mașinile de frezat au evoluat în centre de prelucrare: mașinile de frezat augmentate cu schimbătoare automate de scule, magazie de scule sau caruseluri, capabilități CNC, sisteme de răcire și carcase. Centrele de frezat sunt în general clasificate ca centre de prelucrare verticale (VMC) sau centre de prelucrare orizontale (HMCs).

Firma noastra detine mai multe centre de prelucrare CNC in 3 axe cu spatii de lucru de pana la 1800 mm lungime x 900 mm latime x 800 mm inaltime cu capacitate mare de prelucrare pentru o paleta larga de materiale precum otel carbon, otel inox, aluminiu, cupru, alama, materiale plastice sau compozite ce suporta prelucrare prin aschiere.

 
Debitare3.jpg

Debitare mecanica

Debitarea sau taierea este operatia tehnologica de separare completa sau partiala a unei parti dintr-un material în scopul prelucrarii acestuia. Debitarea mecanica este operatia realizata exclusiv prin procedee mecanice

Firma noastra detine echipamente pentru debitare mecanica a tablei (ghilotina) ce poate taia tabla cu o grosime maxima de 8 mm, pe o lungime maxima de 3200 mm.

Firma noastra detine echipamente pentru debitarea mecanica a profilelor si plinurilor cu diametre de pana la 500 mm.