Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”
cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
“Investitii pentru viitorul dumneavoastra”
“Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie,
a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune / EXTRUGREEN”
Fisa prezentare proiect

SC GNOSIS KERNEL SRL, cu sediul in Otopeni, str. Steaua Rosie nr. 31, bl. A, et. 3, ap. 13, deruleaza, incepand cu data de 01.08.2013, proiectul “ Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie, a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune “, acronim EXTRUGREEN, ID 1667, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Economiei în calitate de Autoritate de Management (AM).

Valoarea totala a proiectului este de 5.695.028 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 4.497.700 lei.

Proiectul se implementeaza in Bucuresti, pe o durata de 15 de luni.

Conducerea proiectului este asigurata de directorul de proiect Dr. Ing. Ioan Mihail Savaniu – cu func?ii multiple stabilite în cadrul proiectului, cu experien?ă demonstrată prin coordonarea unor proiecte internaționale de transfer tehnologic și cercetare-dezvoltare.

Conducerea proiectului este asigurata de directorul de proiect Dr. Ing. Ioan Mihail Savaniu – cu func?ii multiple stabilite în cadrul proiectului, cu experien?ă demonstrată prin coordonarea unor proiecte internaționale de transfer tehnologic și cercetare-dezvoltare.

Rezultatele proiectului sunt piese metalice cave si/sau profilate obtinute prin extrudare care se pot folosi inclusiv in aplicatii care necesita securitate si calitate ridicata, deoarece aceasta tehnologie reduce in mod semnificativ defectele pieselor finite (fisuri, microfisuri si eterogenitate structurala). De aceea, piesele metalice fabricate prin extrudare intra cu preponderenta in componenta unor ansambluri hidraulice si pneumatice utilizate in domenii de importanta majora precum petrol si gaze, minerit, armata, energetica (inclusiv nucleara ), industria maritima, industria constructoare de poduri, tuneluri, industria constructoare de masini s.a. La modul general, aceasta tehnologie poate fi utilizata in fabricatia tevilor si a camasilor de cilindri folosite pe piata de echipamente si subansamble hidraulice.

Procesul tehnologic inovativ propus prin prezentul proiect de catre GNOSIS KERNEL se diferentiaza de restul proceselor mentionate anterior, prin eficientizarea consumului de energie ce genereaza o amprenta de carbon scazuta a fiecarui produs realizat si un pret de vanzare mai mic.

Procesul a fost denumit ecoextruziune, tehnologia in care extruziunea este facuta prin miscarea sincronizata a matritei si a dopului de deformare. Ecoextruziunea este o tehnologie in mai multe etape: tagla incalzita pentru deformare plastica este mai intai pozitionata intre dopul de deformare si sistemul de presare, dupa care este inserata in matrita, care in acest caz are forma unei tevi. In urmatoarea etapa, sistemul de presare va presa tagla ce este gaurita la capatul opus de un dop de deformare, ce poate avea profiluri variate in functie de tipul tevii. In timpul acestui proces scurt, tagla este deformata radial datorita gauririi si intra in contact cu interiorul matritei, moment in care matrita este actionata in aceeasi directie ca si sistemul de presare. Asadar, tagla este supusa la o forta combinata – din spatele taglei de sistemul de presare si pe exteriorul taglei de catre matrita. Gaurirea este facuta cu ajutorul dopului de deformare, prin partea din fata a taglei. Frictiunea ce se gaseste in zona de gaurire, intre tagla si matrita este directionata in directia extruziunii si este utilizata productiv in timpul procesului, astfel reducand forta necesara pentru extruziune. In ecoextruziune, frictiunea este folosita productiv pentru fixarea peretilor piesei pe peretii matritei iar miscarii sincronizate a matritei permite fixarea peretilor piesei pe masura ce este deformata. Ecoextruzinea poate fi mentinuta pana la un punct, caz in care rezultatul este o piese extrudata inferior, precum o camasa de cilindru sau daca matrita este miscata pana la capat, rezultatul este o teava.

Ecoextruziunea are la baza brevetul de inventie inregistrat la OSIM sub nr. A/2010/00789 si inregistrat international cu numarul PCT/RO2011/000014 ce a fost licentiat catre GNOSIS KERNEL, care a inceput sa deruleze din 2010, activitati de cercetare-dezvoltare cu rezultate aplicabile direct in economie (descrise in sectiunea II din PA, Descrierea întreprinderii și evoluția activității acesteia, subcapitol „Scurtă descriere a evoluției întreprinderii care să cuprindă descriere produselor/ proceselor/serviciilor”

Pentru informații detaliate despre celelalte programe operaționale cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 • 1. Anunturi Comunicate si articole de presa
  • Comunicat: In legatura cu proiectul “Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie, a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune”, echipa Gnosis Kernel va gazdui evenimentul de lansare al proiectului mai sus numit, eveniment prezentat de directorul de proiect Cornelia Bizgan.
  • Anunt inceput proiect
  • Anunt finalizare proiect
  • Comunicat: In legatura cu proiectul “Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie, a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune”, echipa Gnosis Kernel va gazdui evenimentul de finalizare al proiectului mai sus numit, eveniment prezentat de directorul de proiect dr. ing. Mihail Savaniu.
 • 2. Evenimente
  • Comunicat: In legatura cu proiectul “Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie, a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune”, echipa Gnosis Kernel are placerea sa va anunte ca va lua parte ca si expozant in cadrul targului TIB 2014, in data de 17.10.2014.
  • Comunicat: In legatura cu proiectul “Metoda inovativa de fabricatie, cu consum redus de energie, a corpurilor cave sau profilate prin ecoextruziune”, echipa Gnosis Kernel are placerea sa va anunte ca va lua parte ca si expozant in cadrul targului HERVEX, editia 2014 , intre 5 si 7 noiembrie;
  • Prezentare Extrugreen
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați
www.fonduri-ue.ro
"Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României"
contor
All rights reserved 2012